Křemíkem a Vochomůrka

kozlící jako z pohádky
23. února 2024 od
Křemíkem a Vochomůrka
Vystrčil s.r.o., Michal Nováček
| No comments yet

Koza Štěpánka porodila dvojčata

Křemíkem a Vochomůrka jsou kozlíci jako z pohádky. Na hlavě mají bílé Čepička a uši jako bambulky.


V sobotu 17. února 2024 přivítala naše koza Štěpánka na svět dvě kůzlátka, kterým jsme dali jména Křemílek a Vochomůrka. Tito roztomilí kozlíci se mohou pochlubit bílým zbarvením na hlavě, jež připomíná čepičky známých skřítků Křemílka a Vochomůrky.


Zajímavostí je, že kůzlátka jsou neuvěřitelně aktivní už od prvních chvil svého života. Mají schopnost stát na nohách a chodit během několika hodin po narození, což je důležité pro jejich schopnost vyhýbat se predátorům v přírodě. Jak maminka koza, tak její mláďata si v prvních týdnech života udržují charakteristický zápach, který jim pomáhá vzájemně se v davu najít.


První den

Takto vypadají čerstvě narozená kůzlátka - jsou to kluci kozlíci a mají krásné bílé čepečky.

První hopsáníčko

V tomto videu se podíváme na úžasný začátek života našich nově narozených kůzlátek - kluků Křemílka a Vochomůrky. Jejich první dny jsou plné radosti, hopsání a pití mlíčka od maminky, kozy Štěpánky. Křemílek a Vochomůrka nás okouzlí svým krásným bílým zbarvením, které jim dodává vzhled malých čepečků na hlavě.

Kluci se mají rádi

V našem nejnovějším videu se můžete podívat na jedinečné okamžiky ze života kůzlátek Křemílka a Vochomůrky, kteří jsou nerozlučnými bratry. Toto video zachycuje jejich pátý den života plný objevů, hravosti a společných chvil, které ukazují sílu a dojemnost zvířecích vazeb. Sledujte, jak si tyto krásné kůzlátka užívají lásku a soudržnost, díky čemuž každý strávený okamžik spolu přináší cenné vzpomínky. 

Připravujeme členskou sekci s materiály, informacemi a zajímavostmi o zvířátkách a přírodě. 

Pokud nás chcete podpořit v tom co děláme samozřejmě budeme velmi rádi.


Chcete nás podpořit?

Veškeré finanční dary investujeme do zvířátek a všeho kolem. Nově mimo jiné i do tvorby online obsahu a výukových kurzů pro děti i dospělé.

Přispět nyní


Přihlásit se Zanechat komentář